Зареждане...

КАК ДА ОПРЕДЕЛИМ РАЗМЕРА НА ВРАТАТА?


Размерът на вратата се взема след като са шпакловани стените и е готова подовата настилка.
1. Измерете вашите размери на светлият отвор като размерите се взимат както е показано на снимката отгоре - от зид до зид.
2. При взимане размера на ширината на светлия отвор и дебелината на зида измерете на 3 нива. (Долу , средата и горе).
3. Извадете 2см от широчината, 1см от височината и ще получите поръчковия размер на вратата, която ви пасва.

Ако няма положено покритие на стените, консултирайте се със специалистите, които ще го изпълняват и добавете размера му към дебелината на зида.
Ако замазката на пода  е готова извадете и височината, на която ще бъде крайната настилка в областа на отваряне на вратата.

Например: Измерили сте широчина на строителен отвор 91 см, височина 201см и дебелина на зида 25см. Остава ви полагане на теракот, чиято височина заедно с лепилото е приблизително 2см и шпакловка на стените с максимална дебелина 1см. В този случай поръчковият размер на вашата врата е 91см – 2см = 89см широчина, 201см – 1см – 2см /теракот+лепило/ = 198см височина. Широчината на касите е 25см+1см шпакловка = 26см. Крайният размер за поръчка на вратата е 89/198/26.
 
Вратите са окомплектовани с компенсиращи первази, което значи, че тези первази регулират ширината на касата. В примерния случай компенсиращия перваз може да обере кривини на стените до 2 см., т.е. тази каса от 26 см. може да покрие зид до 28 см.

КАКЪВ ПЪЛНЕЖ ЗА ВРАТИТЕ ДА ИЗБЕРА?При интериорни врати, изборът от пълнеж е обикновено между „пчелна пита” и перфорирано ПДЧ. Пчелната пита е по-лек и по-икономичен пълнеж. Стандартно вратите са изпълнени с пълнеж тип ”пчелна пита”.Перфорираното ПДЧ осигурява по-стабилна конструкция и по-добра акустична изолация. Този тип пълнеж е препоръчителен за входни врати. За поръчка на такива врати е необходимо да се упомене в забележка.