Зареждане...

Ламиниран MDF

Вратите са изработени от ламиниран MDF – Дървесно Влакнести Плоскости със средна плътност (MDF) покрити с ламинат от едната страна (едностранно ламиниран MDF). Ламината се залепя върху MDF-плоскостта при температура около 180-200°С и натиск около 2.5 N/mm2. Ламината представлява хартия, която е импрегнирана (напоена) с меламинова смола.

Качеството на ламината се определя от два фактора:

1. хартия - ламинатите на предлаганите от нас плоскости са направени от хартия с грамаж 120-140 g/m2. Грамажа на хартията е важен, защото при хартии с по-малък грамаж (по-тънки хартии) има голяма вероятност да прозира.Друг важен фактор е напечатването на хартията (това което виждаме като UNI, дървесен декор или друга имитация). Това е чисто печатарски процес и качеството на отпечатака зависи от броя на цветовете нанасяни върху хартията.

2. меламинова смола
Меламин - сложно циклично химическо съединение с кристална решетка съдържащо три молекули въглерод. Меламина се използва в направата на синтетични смоли.
Меламинова смола – синтетична смола образувана след кондензация (сгъстяване) на формалдехид и меламин. Тя има свойството трайно да се втвърдява след нагряване. Използва се като покритие (ламинат), като смес за направата на домакински принадлежности, като слепващо вещество и др.
Смолата се характеризира с висока износоустойчивост, трудна е за надраскване и е относително евтин материал.
Дебелината на слоя меламинова смола определя износоустойчивостта на крайното изделие и тя е 0,1 mm.